utorok 3. októbra 2017

Rózkin "dvojminútový" koláč

Kamarátka mi dala recept na koláč, ktorý by mal byť zamiešaný za dve minúty. Ale príprava trvá trochu dlhšie. Asi 10-15 minút. 

Potrebujeme:
100g mletého maku
100g cukru (použil som rovnaké množstvo medu)
100g hladkej múky (použil som špaldovú)
100 ml oleja
1 lyžička sódy 
1 vajce
1 kyslá smotana
2 stredné jablká

Postup:
Všetky suroviny spolu vymiešame. Jablká nastrúhame - stačí na hrubom strúhadle. Cesto vylejeme do tortovej formy. Priemer mojej formy je 20 cm. Ak bude väčšia, koláč bude nižší. To, ale chuť nezmení. Pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňov zhruba 25 minút. Ak máte väčšiu formu možno bude stačiť aj menej minút. Ak pečiete koláč s medom a nie s cukrom, môžte teplotu zvýšiť o 10-15 stupňov. 

PS: pre ešte trochu zdravšiu verziu (aby obsahoval viac vlákniny) som pridal 100 g špaldových vločiek a 4 lyžice ovsených otrúb. A na toto množstvo som pridal ďalšie jablko.

Dobrú chuť! 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára