Ak ste zvyknutí robiť plnku do plnenej papriky z mäsa kľudne si ju pripravte tak. Ja som sa snažil urobiť zeleninovú verziu.
pol šálky bulguru (ale kľudne si dajte aj ryžu)
1 cibuľa
pol cukety
asi 6 šampiňónov
zo dve hrste listového špenátu
soľ
olivový olej
paprika - na toto množstvo mi stačia tri papriky
mozzarela
mleté čierne korenie
kurkuma
biele mleté korenie
mletá rasca
muškátový oriešok
tieto koreniny dávam do všetkého
Pripravíme si bulgur. Ten sa robí tak, že na množstvo bulguru dáme dva diely vody, trochu oleja a soľ. Dve minúty povaríme a potom necháme 20 minút prikryté postáť.
Zatiaľ si na panvici opečieme na drobno nakrájanú cibuľu, pridáme na kúsky nakrájanú cuketu a šampiňóny, trochu podusíme. Ochutíme koreninami (nemusíte použiť tie, ktoré ja), osolíme. Pred koncom pridáme listový špenát. Keď to je uvarené, pridáme uvarený bulgur a zamiešame. Pripravenou zmesou naplníme papriky. Naplnené papriky som uložil do sklenej misy, ktorú som potrel olivovým olejom.
Pečieme pri teplote 180 stupňov asi pol hodinu. Pred dopečením pridáme na vrch mozzarelu. Kto by chcel vegánsku verziu, tak nemusí dávať žiadny syr. A pečieme asi 10 minút, aby sa opiekol aj syr.
Mne táto paprika chutí aj samotná. Kľudne si k nej môžete pripraviť zeleninový šalát alebo opečené bagetky.
Dobrú chuť.
Poteším sa, keď mi napíšete ako Vám chutilo.
Diky, presne takyto recept som hladala, lebo moje vnucata nemozu jest paradajky. Tak mame alternativu. Dakujem.
OdpovedaťOdstrániť