utorok 23. mája 2017

Čokoládový puding z kokosového mlieka

Už dávnejšie som sa chystal pripraviť puding, ktorý by nebol z vrecka a z prášku. 
Samozrejme, že na ten môj potrebujete viacej riadu a budete viac umývať. Ale doma urobený puding obsahuje prísady, ktoré poznáme bežne z kuchyne.


Takže budeme potrebovať:

Na kokosové mlieko:
cca 500 ml teplej vody
150 gramov strúhaného kokosu

V mixéri na najvyšších otáčkach mixujeme asi 3 minúty. Potom prelejeme cez hustejšie sitko, alebo utierku (najlepšie bielu). Poriadne vytlačíme čo najviac mlieka. A mlieko je hotové.

Na puding:
2-3 polievkové lyžice kukuričného škrobu (závisí od toho, akú máte radi hustotu pudingu)
2 žĺtky
kokosové mlieko (ak chcete použite obyčajné mlieko)
3-4 lyžice jačmenného sladu (ak chcete použite cukor, alebo iné sladidlo)
2 lyžice kakaa
trochu soli

Postup:

V menšej miske vymiešame žĺtka, pridáme asi 1dcl mlieka, kukuričný škrob a miešame do
hladka. Zvyšok mlieka nalejeme do hrnca, pridáme jačmenný slad, kakao a soľ. Dáme variť - na miernom plameni. Keď nám mlieko skoro vrie (okolo 75 - 80 stupňov) vlejeme zmes z vajec do mlieka a poriadne miešame. Asi po dvoch minútach začne puding hustnúť. Radšej stále miešame, aby nám zbytočne neprihorel. Puding si potom nalejeme do misiek a pridáme ovocie alebo piškóty.

Dobrú chuť!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára